به گزارش دیباچه،نقی سلیمانی می گوید بسیاری از نویسنده ها دچار خود سانسوری شده اند و این موضوع هم به ضرر ادبیات است؛ در نتیجه نویسنده باید تمامی خود را در نوشتن یک کتاب بگذارد و تنها در این صورت آن کتاب اثرگذار خواهد بود.
« نقی سلیمانی»، نویسنده در گفت و گو با خبرنگار ادبیات دیباچه گفت: در حال حاضر کتابی را در دست انتشار دارم که متاسفانه بسیاری از ناشران فقط کتاب های خاص با موضوع مشخص را منتشر می کنند به همین دلیل تصمیم دارم تا مناسب شدن شرایط وضعیت نشر صبر کنم و بعد از آن کتاب هایم را منتشر کنم.
این نویسنده در ادامه بیان کرد: برای ناشران فقط مسئله فروش مهم است در صورتیکه باید بپذیرند باید به جنبه فرهنگی هم فکر کنند و این موضوع خیلی مهم است. ناشران در حوزه ادبیات اگر فقط موضوع فروش کتاب برایشان مهم باشد، نمی توانند به پیشرفت ادبیات کمک کنند زیرا بعضی از کتاب ها به اعتلای ادبیات کمک می کند و این آثار باید منتشر شود.
وی افزود: حوزه ادبیات فراز و فرودهای زیادی داشته است، که این شرایط به ضرر این حوزه بوده است و گرانی کاغذ لطمه های بیشتری به ادبیات وارد کرده است. به نظر من بهترین کار این است که برای انتشاراتی ها سهمیه دولتی در نظر بگیرند زیرا بسیاری از آنها مجبور شده اند از این کار کناره گیری کنند.
این نویسنده عنوان کرد: موضوع دیگر ممیزی است که این موضوع بسیاری از نویسندگان را دلزده کرده است. بعضی از ممیزی ها واقعا بی دلیل است و روح کتاب را می گیرد؛ یعنی زمانیکه بخش هایی از کتاب حذف می شود، مخاطب کاملا متوجه می شود که آن کتاب کامل نیست.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه ارتباط بین نویسنده ها و مخاطبان قطع شده است و بسیاری از مخاطبان از هر ۱۰۰ کتابی که منتشر می شود، شاید فقط از انتشار دو کتاب مطلع شوند؛ در نتیجه این موضوع به یک برنامه تخصصی در صدا و سیما احتیاج دارد تا مردم را در جریان نشرهای تازه ادبیات قرار دهند.
وی در پایان گفت: همچنین بسیاری از نویسنده ها دچار خود سانسوری شده اند و این موضوع هم به ضرر ادبیات است در نتیجه نویسنده باید تمامی خود را در نوشتن یک کتاب بگذارد و تنها در این صورت آن کتاب اثرگذار خواهد بود.
گفت و گو از : غزاله سعادتی